Meny Hjem

Nok en ting du nok ikke vet om meg. Nr. 2

Som relasjonsleder og relasjonsselger, så er mye av dette tuftet på å bli kjent med folk og skape tillit. Skal man få til dette må man også by på seg selv. Så her er da nok en liten ting om meg, som du kanskje ikke viste fra før.

Jeg gikk på Amerikansk skole i Bangkok/Thailand fra 1975 til 1979.

Her startet jeg da i ett amerikansk skolesystem uten å kunne engelsk/amerikansk i forkant. Relativt bratt læringskurve, men som barn har men heldigvis en god evne til raskt å tilpasse seg.

Dette var en skole med nivåer fra barnehage til videregående og med flere tusen elever fordelt på over 40 ulike nasjonaliteter. 

En utrolig spennende tid hvor jeg senere har innsett at jeg var utrolig heldig som fikk oppleve dette. Det å bo i ett annet land ga meg veldig mye god læring som jeg har tatt med meg senere i livet. Blant annet det å måtte starte på 0 med tanke på språk, bygge nye relasjoner og nye venner, få ett avslappet forhold til ulike kulturer og at man kan få til mye bare man “krummer nakken”.

Det tøffeste i dette var faktisk å komme tilbake til Norge og starte igjen på Norsk skole i 6 klasse og deretter ungdomsskole. 

Husker f.eks første time på ungdomsskolen, året etter, hvor jeg skulle lese høyt fra en engelsk bok. Lærer var ikke kjent med min bakgrunn. Jeg startet å lese, for å oppleve at hele klassen snudde seg og så på meg som jeg var rar. Jeg kunne jo engelsk flytende som morsmål, noe mange ikke var klar over. Resultatet ble at jeg faktisk fikk kjeft av lærer fordi jeg leste med amerikansk “slang” og ikke britisk engelsk. Her valgte da lærer å se på meg som ett problem og ikke en ressurs i klassen. Den følelsen jeg fikk kjenner jeg fortsatt på mange år etter. Her kunne læreren ha valgt å bruke meg, i stedet ble jeg uglesett og fikk mye pepper. Dog så hjalp det nok ikke at jeg noen ganger korrigerte lærer fordi hun gjorde feil…..

Det tok lang tid å få “kontroll” på situasjon og få en bedre skoledag. Dette er noe en 13 åring ikke bør oppleve.

Oversiktbilde av skolen som lå i Soi 15 Sukhumvit road Bangkok.

Kategorier:Relasjonsledelse

Tom Erik Rozmara Frydenlund

Jeg har mange års erfaring fra forsvaret, politiet og IT-bransjen. Jeg har i hele min karriere syns interaksjon med mennesker har vært spennende. Min lederstil er basert på en blanding av relasjonsledelse, tillitsbasert ledelse og tjenende ledelse.

En leder er til for de ansatte og ikke omvendt.

Jeg er autorisert til å kjøre kurs innen for relasjonsledelse og relasjonskompetanse og holder også foredrag igjennom talerlisten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Tom Erik Rozmara Frydenlund

Ledelse, Relasjonsledelse, Servant Leadership, Tillitsbasert ledelse og Beyond Budgeting

Spede spirer

- med håp om å sette i gang noen tankeprosesser

Frydenlund Fotoblogg

Amateur Photography

%d bloggere liker dette: